Tvrde da je serijski zlostavljač, pale teške optužbe na suđenju: Evo šta se dešava sa reperom koji šokira javnost
Foto: Backgrid/Mega / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

NAJNOVIJE

Tvrde da je serijski zlostavljač, pale teške optužbe na suđenju: Evo šta se dešava sa reperom koji šokira javnost

Zadržan bez mogućnosti plaćanja kaucije

Objavljeno:

Šon Didi Kombs je, nakon jučerašnjeg hapšenja, zadržan bez mogućnosti plaćanja kaucije zbog optužbi za trgovinu ljudima povezanu sa seksualnom eksploatacijom.

Federalni sudija za prekršaje na Menhetnu Robin Tarnofski doneo je odluku nakon skoro dvočasovnog saslušanja na kojem su tužioci i advokat muzičara raspravljali o tome da li bi trebalo da bude u zatvoru dok mu se ne suoči sa suđenjem.

Sudija se složio sa argumentom američkog tužioca da je Kombs opasan za javnost i po potencijalnog svedoka u postupku protiv njega. On se danas popodne po lokalnom vremenu izjasnio da nije kriv za optužbe za reketiranje zavere i seksualnu trgovinu, a njegovi advokati su ponudili 50 miliona dolara za kauciju i kućni pritvor.

Šon Kombs
Šon Kombsfoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sudija Tarnofski je saslušao obe strane i uz kratku pauzu da se konsultuje sa sudskim zvaničnicima, naloženo je da Kombs ostane u pritvoru. Sledeće ročište zakazano je za 24. septembar. Reper je izveden iz suda bez lisica na rukama.

Muzičar se kratko izjasnio da "nije kriv", navodi "Si-En-En". U sudnici nisu dozvoljene kamere. Predočeno je da je nosio crnu majicu i sive pantalone za vežbanje sa crnom prugom sa strane i izgledao je vidno šokiran. Ruke su mu bile sklopljene iza leđa, bez lisica dok je ulazio kroz sporedna vrata.

Kombsovi advokati ponudili su kauciju od 50 miliona dolara, uz ograničenja putovanja i sistem "kućnog pritvora sa GPS praćenjem" u Njujorku. Kancelarija američkog tužioca se nije složila i želela je da mu sudija Tarnofski odredi da ostane u pritvoru.

Pomoćnica američkog tužioca Emili Džonson rekla je: "Gospodin Kombs je decenijama fizički i seksualno zlostavljao žrtve. Koristio je ogromne resurse svoje kompanije da olakša svoje zlostavljanje i prikrije svoje zločine. Jednostavno rečeno, on je serijski zlostavljač i serijski opstruktor".

Ona je dodala da je on imao "obimnu i iscrpnu istoriju ometanja pravde", uključujući navodno podmićivanje i zastrašivanje svedoka. Kombsov advokat je rekao da Kombs nije bio "savršena osoba" i poručio sudu da je "bilo i upotrebe droga": "Bio je u toksičnim vezama". Advokat je rekao i da reper dobija "lečenje i terapiju za stvari za koje mu je potrebno".

Muzičar je uhapšen i odveden u savezni pritvor u Njujorku u ponedeljak uveče, oko šest meseci nakon što su federalne vlasti izvršile raciju u njegovim domovima u Los Anđelesu i Majamiju. Prema informacijama, reper i producent je uhapšen u hotelu na Menhetnu.

1 / 7 Foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre hapšenja, viđen je u Central parku na Menhetnu. Racije su sprovedene nakon seksualnih tužbi koje je protiv njega podnela prvo bivša devojka Kasandra Kasi Ventura u novembru 2023. U optužnici koja je juče otpečaćena, tvrdi se da je Kombs udarao i zlostavljao žene više od jedne decenije i predsedavao užasnom imperijom seksualnih "frikova" .

Hip-hop mogul je "učestvovao u upornom i rasprostranjenom obrascu zlostavljanja prema ženama i drugim pojedincima", navodi se u dokumentu. U optužnici se navode navodi iz 2008. da je godinama zlostavljao, primoravao i pretio ženama "da bi ispunio svoje seksualne želje, zaštitio svoj ugled i prikrio svoje ponašanje".

Optužen je da je namamio žene žrtve i muške seksualne radnike na drogirane, ponekad i višednevne seksualne performanse nazvane "frikovi", pri čemu su Kombs i žrtve često primali infuzije za oporavak.

Bonus video:

55:34

REDAKCIJA 18.09.2024. 1. DEO

(Espreso/Telegraf.rs/Mirror/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.